Doručení v oblasti Kladno za 45 korun nebo zdarma!

Vinlab.cz

VINO A SÝROVÝ TALÍŘ

Sestavení talíře k degustaci sýrů, vína nebo obojího dohromady. Všechny sýry by měly být různé, aby bylo možné jasně cítit jejich odlišnosti. Například Gruyère, Stilton (sýr s modrou plísní), kozí Buche, Parmazán, Camembert s bílou plísní. Pro podávání měkkých a tekoucích sýrů se doporučuje používat sušenky, aby si udržely tvar. Sušenky by měly být neutrální a neměly by přebíjet aroma a chuť sýra. Není nutné jíst sušenky spolu se sýrem, mohou sloužit pouze jako podložka pod sýr. Sýr začněte podávat od nejslabšího a nejjemnějšího, postupně k intenzivním a výrazným sýrům na konci. Degustovat by se mělo také po směru hodinových ručiček s rostoucí intenzitou chuti. Doporučuje se vyhýbat omáčkám, které mohou zastínit a zjednodušit chuť sýra. Při přechodu z jednoho sýra na druhý pomůže osvěžit receptory hruška.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nákupní košík zavřít