Francie a první region Alsasko. Převládá zde výroba bílého vína a čtyři ušlechtilé odrůdy, které se vysazují na vinicích Grand Cru: Pinot Gris, Riesling, Muškát a Gewürztraminer.
Riesling: Má vysokou kyselost, lehké tělo a bohaté aroma (od zelených jablek, tropického ovoce a citrusů až po med a džem).
Pinot Gris: Má nízkou kyselost, v aromatu jsou peckové zralé ovoce, hruška a květy. Tělo se pohybuje od lehkého po střední.
Muškát: Prakticky každý ví, že muškát voní po hroznech, stejně jako po květu pomerančovníku, mošusu a koření. Nejvíce se hodí pro výrobu sladkých vín.
Gewürztraminer: Název se překládá jako kořeněné bobule. Je to aromatická odrůda s vůní růží, šípků, skořice a zázvoru. Často se vyrábí polosuché pro vyváženost, sladká vína jsou pak luxusní záležitostí.
Užívejte si víno. Pijte s elegancí a s mírou.