Burgundsko je dalším drahokamem v koruně velkých francouzských vinařských jmen. Nejprve podle typu vín. Pokud nepočítáme Beaujolais, převládají zde bílá vína (více než 50 %). K půdám a klimatu Burgundska se zvláště dobře přizpůsobily některé odrůdy vinné révy. Z červených: Pinot Noir a Gamay, z bílých: Chardonnay a Aligoté.
Pinot Noir je považován za nejnáchylnější odrůdu na terroir. Réva se přizpůsobuje podmínkám vnějšího prostředí a výsledkem jsou vína s unikátními charakteristikami. Pinot Noir dává vína s aromaty červených bobulí (jahody, maliny, třešně) a rostlinnými nuancemi (mokrý list, houby).
Vína z Chardonnay jsou většinou jemná, minerální a lehká, ale mohou být také plnější, pokud zrají v sudech.
Gamay jsou převážně „pitná“ vína s dobrou kyselostí a výraznými ovocnými aromaty.
Aligoté se vyznačuje jemností a úžasnou svěžestí, s aromaty květin a zralého ovoce (broskve a citrusy).